ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ"
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ-ΟΜΙΛΙΕΣ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ"

Μετά από αίτημα/πρόσκληση του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: "Οι Εξαρτήσεις στην Εφηβική ηλικία" από τον επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης Λ. Σιάντση - Κλινικό Ψυχολόγο.

Κεντρικό σημείο της ομιλίας ήταν η ανάγκη του Εφήβου να διαμορφώσει την Ταυτότητά του και ο κίνδυνος να περιέλθει σε Σύγχυση Ταυτότητας, αν δεν τα καταφέρει.

Έγινε αναλυτική αναφορά στο πώς δομείται η Ταυτότητα ενός Εφήβου, η σημασία των προηγούμενων σταδίων Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης σύμφωνα με τη θεωρία του Erik Erikson, αλλά και η σημαντικότητα του σταδίου που διέρχεται ο/η Έφηβος/η (Ταυτότητα - Σύγχυση Ρόλων) για την μετέπειτα εξέλιξη του/της, καθώς και ο κίνδυνος που ελοχεύει να αναπτύξει διάφορες εξαρτητικές συμπεριφορές, εξαιτίας της πιθανής αδυναμίας του να συγκροτήσει μια ξεκάθαρη Ταυτότητα. Την ομιλία παρακολούθησαν περίπου 40 γονείς, μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν εκτός από τον Δ/ντή του Γυμνασίου κ. Μιχαηλίδη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και ο κ. Π. Περπερίδης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου και Υπεύθυνος Παιδαγωγικής Κατεύθυνσης του 3ου ΠΕΚΕΣ.

Ευχαριστούμε τους Διοργανωτές αλλά και τους Συμμετέχοντες στην Εκδήλωση.

Πληροφορίες

Ημ/νια Διοργάνωσης:

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2019 - 6:00μμ εώς 8:00μμ

Ίσως να σας ενδιαφέρουν :